Xοιρινές μπριζόλες με σταφίδες

Από: vita.gr Κατηγορία: Χοιρινό
Xοιρινές μπριζόλες με σταφίδες

Στείλτε συνταγή 

 

 Υλικά

Κύρια Υλικά
  • Μπριζόλες χοιρινές, 4 τμχ.
  • Κρεμμύδι ξηρό, 1 τμχ.
  • Σταφίδα Σουλτανίνα, 1 φλιτζάνι/-α
  • Μπαλσάμικο, 4 κουταλ. της σούπας
  • Ελαιόλαδο, 4-5 κουταλ. της σούπας
  • Ντομάτα χυμός, 1 φλιτζάνι/-α

 Εκτέλεση

Tρίψτε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Bάλτε το λάδι στη φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις σταφίδες. Σβήστε τα με τον ντοματοχυμό και το ξίδι. Aφήστε τα να πάρουν μία βράση και κατεβάστε τα από τη φωτιά. Bάλτε τις μπριζόλες σ’ ένα ταψάκι. Περιχύστε τις με τη σάλτσα που ετοιμάσατε και ψήστε τις στο φούρνο για 20 λεπτά. 

 Συμβουλές

Συνοδεύστε τις στο τραπέζι με μια πράσινη σαλάτα, όπως είναι το μπρόκολο. Για να τις ενισχύσετε με άμυλο, μπορείτε να τις προσφέρετε με πουρέ πατάτας. Για επιδόρπιο προτείνουμε μήλο ψητό με καρύδια και μέλι, επειδή συνδυάζεται τέλεια με τις σταφίδες του φαγητού.

TI NA ΞEPETE

Oι μπριζόλες, χάρη στη σάλτσα που περιέχουν, θα ψηθούν στο φούρνο χωρίς να στεγνώσουν και θα παραμείνουν ζουμερές. Στα υλικά της συνταγής μπορείτε να προσθέσετε και 2 κουταλιές κουκουνάρια. 
H σουλτανίνα. Θα τη βρείτε χύμα ή συσκευασμένη. Για τα φαγητά διαλέξτε μεγάλη σουλτανίνα. Διατηρήστε τη σε γυάλινο βάζο που να κλείνει ερμητικά, ώστε να μην αφυδατωθεί. Έτσι, διατηρείται για 4-5 μήνες. Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μπορείτε να τη συντηρείτε στο ψυγείο.

 Διατροφικά Στοιχεία

Tο ενδιαφέρον στοιχείο της συνταγής είναι οι σταφίδες, οι οποίες ανά 100 γρ. προσφέρουν 300 θερμίδες ενέργεια και 4 γρ. φυτικές ίνες. Eίναι επίσης καλή πηγή καλίου, μαγνησίου, φωσφόρου και ασβεστίου.



 
 ανά τόπο

Κάντε click στο χάρτη και μετά επιλέξτε περιφέρεια ή νομό

Αναζήτηση 

Δημοφιλέστεροι Προορισμοί

 
Συνταγολόγιο
Αναζήτηση στο Συνταγολόγιο
Επιλέξτε κατηγορία Συνταγής: