Τραχανότο Αμανίτα με άγρια μανιτάρια

Από: Ξενώνας "Αμανίτα" Περιοχή: Θεσσαλία και Σποράδες, Ν. Μαγνησίας, Δ. Μουρεσίου, Τσαγκαράδα Κατηγορία: Σούπες, Ζυμαρικά
Τραχανότο Αμανίτα με άγρια μανιτάρια

Στείλτε συνταγή 

 

 Υλικά

Κύρια Υλικά
  • Τραχανάς, 8 κουταλ. της σούπας
  • Μανιτάρια, Βωλίτες (καλογεράκια) αποξηραμένα
  • Τσίπουρο
  • Ελαιόλαδο
  • Βούτυρο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

 Εκτέλεση

Σε βαθύ μπωλ βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και προσθέτουμε ζεστό νερό. Αφήνουμε να φουσκώσουν για 1-2 ώρες.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον τραχανά (2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κατ’ άτομο), ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου ροδίσει. Σβήνουμε με το τσίπουρο. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τα μανιτάρια και το ζωμό τους σταδιακά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πιπέρι.


 
 ανά τόπο

Κάντε click στο χάρτη και μετά επιλέξτε περιφέρεια ή νομό

Αναζήτηση 

Δημοφιλέστεροι Προορισμοί

 
Συνταγολόγιο
Αναζήτηση στο Συνταγολόγιο
Επιλέξτε κατηγορία Συνταγής: