Τσατσόπιτα

Τσατσόπιτα

Στείλτε συνταγή 

 

 Υλικά

Κύρια Υλικά
  • Κρεμμύδι ξηρό, 15 τμχ.
  • Ελαιόλαδο, 1½ φλιτζάνι/-α
  • Πράσο, 3 τμχ.
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο, 4 τμχ.
  • Φέτα, ½ κιλ.
  • Αυγό, 2 τμχ.
  • Γάλα, 1 φλιτζάνι/-α
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σουσάμι, λίγο
  • Φύλλο χωριάτικο, ½ κιλ.

 Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τα 2/3 της κούπας με το ελαιόλαδο. Αφού κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, τα πράσα κομμένα σε κομμάτια και αλάτι και πιπέρι. Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα πυρέξ, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε τρία φύλλα. Τα λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και από πάνω απλώνουμε τη γέμιση των κρεμμυδιών και πρασών. Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη. Από πάνω βάζουμε 2 φύλλα, την υπόλοιπη γέμιση μαζί με φέτα και τα υπόλοιπα φύλλα και ζαράζουμε την πίτα. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το γάλα και ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μείγμα πάνω στην πίτα και έπειτα την πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα με μία ώρα.


 
 ανά τόπο

Κάντε click στο χάρτη και μετά επιλέξτε περιφέρεια ή νομό

Αναζήτηση 

Δημοφιλέστεροι Προορισμοί

 
Συνταγολόγιο
Αναζήτηση στο Συνταγολόγιο
Επιλέξτε κατηγορία Συνταγής: