Μπασμπούσα

Μπασμπούσα

Στείλτε συνταγή 

 

 Υλικά

Κύρια Υλικά
  • Βούτυρο, ¾ φλιτζάνι/-α του τσαγιού, λιωμένο
  • Ζάχαρη άσπρη, ¾ φλιτζάνι/-α του τσαγιού
  • Γιαούρτι στραγγιστό, 1 ¼ φλιτζάνι/-α του τσαγιού
  • Σιμιγδάλι χονδρό, 2 φλιτζάνι/-α του τσαγιού
  • Μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλ. της σούπας
  • Βανίλια, 1
  • Μαγειρική σόδα, 1 ½ κουταλάκι/-α του γλυκού
  • Αμύγδαλα, λίγα, ξεφλουδισμένα ή φιστίκια Αιγίνης
  • Νερό, 2 φλιτζάνι/-α, για το σιρόπι
  • Ζάχαρη άσπρη, 2 φλιτζάνι/-α, για το σιρόπι

 Εκτέλεση

Χτυπάτε με το χέρι το γιαούρτι με τη ζάχαρη και προσθέτετε το σιμιγδάλι, το βούτυρο, τη σόδα, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Απλώνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 25–30 λεπτά.
Για να φτιάξετε το σιρόπι ζεσταίνετε το νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και σιγά σιγά προσθέτετε τη ζάχαρη ανακατεύοντας συχνά. Όταν βγάλετε το γλυκό από το φούρνο, το σιροπιάζετε, το κόβετε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια κα βάζετε από ένα αμύγδαλο ή ένα φιστίκι σε κάθε κομμάτι.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το σερβίρετε.

 Σχόλια

Ένα γλυκό, σαν ραβανί, που μας έρχεται από το Κάιρο.



 
 ανά τόπο

Κάντε click στο χάρτη και μετά επιλέξτε περιφέρεια ή νομό

Αναζήτηση 

Δημοφιλέστεροι Προορισμοί

 
Συνταγολόγιο
Αναζήτηση στο Συνταγολόγιο
Επιλέξτε κατηγορία Συνταγής: