Μελιτζάνες με πατάτες γιαχνί

από: Δήμος Λεωνιδίου Κατηγορία: Λαχανικά
  • Βαθμός δυσκολίας: 2
  • Τρόπος Μαγειρέματος: Στην κατσαρόλα
  • Είδος γεύματος: Γιορτινό, Πασχαλινό
  • Κατάλληλη για: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικά

Υλικά

Κύρια Υλικά
  • 1  κιλ.  Μελιτζάνα τσακώνικη
  • 800  γρ.  Πατάτα
  • 1  τμχ.  Κρεμμύδι ξηρό , ψιλοκομμένο
  • 2  σκελίδες  Σκόρδο
  • 1 ½  ποτήρι/-α  Ντομάτα πολτός , φρέσκια
  • ¾  ποτήρι/-α  Ελαιόλαδο
  • 1  ματσάκι/-α  Μαϊντανός , (μόνο τα φύλλα)
  •     Αλάτι
  •     Πιπέρι
  •     Κανέλα , 1 ξυλάκι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε εντελώς τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στα δύο ή τρία (ανάλογα με το μέγεθός τους). Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια λίγο μικρότερα από τις μελιτζάνες. Σε φαρδιά ρηχή κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε λίγο από το μετρημένο λάδι, προσθέτουμε κρεμμύδι, μελιτζάνες και πατάτες και τα τσιγαρίζουμε λίγο. Μετά προσθέτουμε τα σκόρδα, την ντομάτα, το υπόλοιπο λάδι, το ξυλάκι της κανέλας και λίγο αλατοπίπερο. Αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε και λίγο νεράκι. Όταν κοχλάσει το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και οι μελιτζάνες. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε τα φύλλα του μαϊντανού και δοκιμάζουμε για να προσαρμόσουμε το αλατοπίπερο στα γούστα μας.

Συμβουλές

Στη διάρκεια του μαγειρέματος δεν ανακατεύουμε το φαγητό αλλά σείουμε την κατσαρόλα κάθε τόσο για να μην κολλήσει.