Ο Άνηθος

Ο Άνηθος
(πηγή φωτ: Paranga Images)  
Το ξέρετε ότι αυτό το υλικό το οποίο θεωρούμε συνηθισμένο και δεδομένο όταν το βλέπουν στους πάγκους των λαϊκών αγορών, είναι στην πραγματικότητα σπουδαίο και ότι έχει μακραίωνη ιστορία; Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για τον άνηθο, ανατρέξαμε στο βιβλίο «Τα Βότανα στην Κουζίνα» των Μαρία και Νίκου Ψιλάκη, και μάθαμε όχι μόνο γα τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, ότι είναι, μεταξύ άλλων τονωτικό και διουρητικό, αλλά και ότι το χρησιμοποιούσαν πριν από 4.000 χρόνια στην Κρήτη και στα νησιά του Αιγαίου.
Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα συγκινηθούμε από τον άνηθο. Κι΄όμως. Το σίγουρο είναι ότι θα κοιτάζουμε πλέον με άλλη ματιά εκείνα τα ματσάκια στο σούπερ μάρκετ και τη λαϊκή.

Ο άνηθος δίνει λεπτή και αρωματική γεύση σε πράσινες σαλάτες και χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων σε χορτόπιτες, στο αρνάκι φρικασέ, στο τζατζίκι και στη μαγειρίτσα.
Σύμφωνα με τις «Ολοκληρωμένες Τεχνικές Μαγειρικής “Le Cordon Bleu” (Επαγγελματικές Εκδόσεις Μαγειρικής Α. Τσιτσιλώνης )», ο «άνηθος ταιριάζει με σολομό, παστή ρέγκα, μοσχάρι, καρότα, αγγούρι, πατάτες, μαγιονέζα, ξινή κρέμα, μαλακά φρέσκα τυριά.»

in.gr Ταξίδια

Συνταγές και Υλικά :  Περισσότερα Θέματα

 
 ανά τόπο

Κάντε click στο χάρτη και μετά επιλέξτε περιφέρεια ή νομό

Αναζήτηση 

Δημοφιλέστεροι Προορισμοί