Ολοκληρώθηκε με επιτυχία περιβαλλοντική δράση σε Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας

Με την ενεργό στήριξη της Εμπορικής Τράπεζας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία περιβαλλοντική δράση σε Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας
Αρχείο Ορνιθολογικής Εταιρείας  
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρωτότυπη περιβαλλοντική δράση με τη συμμετοχή 300 μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ τάξης από 10 Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας. Στόχος ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την ευρύτερη έννοια της «μετανάστευσης».

Με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο οι μαθητές κλήθηκαν να παρατηρήσουν αρχικά τον αγώνα επιβίωσης, όπως αυτός εκφράζεται με τη μετακίνηση διαφόρων ζωντανών οργανισμών μέσα στο φυσικό περιβάλλον και να τον συνδέσουν με το φαινόμενο της μετανάστευσης πληθυσμών σε αναζήτηση καλύτερων συνθηκών ζωής μέσα στο κοινωνικό περιβάλλον. Η δράση ολοκληρώθηκε με μία ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου στην Τεχνόπολη Αθηνών, κατά την οποία οι ίδιοι οι μαθητές με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, στο πλαίσιο της μεταξύ τους ανταλλαγής εμπειρίας, παρουσίασαν εξαιρετικές σκηνικές δημιουργίες για το πώς αντιλαμβάνονται την έννοια της μετανάστευσης.
Για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της ενέργειας αυτής χρειάστηκε να συμβάλλουν και οι εκπαιδευτικοί των παρακάτω 10 Δημοτικών Σχολείων που υπάγονται στην Α’ Δ/νση:

  1. 2ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών
  2. Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών
  3. 1ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
  4. 5ο Δ.Σ Ταύρου
  5. 23ο Δ.Σ. Αθηνών
  6. 49ο Δ.Σ. Αθηνών
  7. 70ο Δ.Σ. Αθηνών
  8. 77ο Δ.Σ. Αθηνών
  9. 132ο Δ.Σ. Αθηνών
  10. 145ο ΔΣ Αθηνών
Η Εμπορική Τράπεζα, με τη συμμετοχή της παιδαγωγικής της ομάδας από την κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό», ανέλαβε τη συνολική στήριξη του προγράμματος. Με την ευκαιρία προσέφερε σειρά περιβαλλοντικών παιδικών βιβλίων για τις βιβλιοθήκες των 10 σχολείων, καθώς και τη σπάνια μελέτη «Ελληνικοί Υγρότοποι» που έχει εκδώσει η Εμπορική Τράπεζα.

Την πολυδιάστατη αυτή δράση, διοργάνωσε η Α’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών (Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), έχοντας ως βάση το εκπαιδευτικό πακέτο του Σωματείου «Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας», με θέμα «Η Μετανάστευση των Οργανισμών".

V + O Communication

Νέα:  Περισσότερα Θέματα

Τα σχόλιά σας

Περισσότερα άρθρα προς σχολιασμό

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr


 
 ανά τόπο

Κάντε click στο χάρτη και μετά επιλέξτε περιφέρεια ή νομό

Αναζήτηση 

Δημοφιλέστεροι Προορισμοί