Αττική, Αθήνα, Υπουργείο Εξωτερικών

Geo Routes & Aegean Routes: Πολιτιστικά οδοιπορικά για έμπειρους ταξιδευτές στην Ελλάδα

Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO

Geo Routes & Aegean Routes: Πολιτιστικά οδοιπορικά για έμπειρους ταξιδευτές στην Ελλάδα
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012, στο Υπουργείο Εξωτερικών, η παρουσίαση των πολιτιστικών οδοιπορικών "Geo Routes & Aegean Routes", που στόχο έχουν την ανάδειξη μια "άλλης" Ελλάδας.

Τα θεματικά οδοιπορικά πολιτιστικού χαρακτήρα Geo Routes & Aegean Routes απευθύνονται σε έμπειρους ταξιδευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι αναζητούν βιωματικές εμπειρίες στο ταξίδι τους, αποσκοπούν δε, στην ανάδειξη της ανεξερεύνητης Ελλάδας, στην προβολή της πολιτιστικής της κληρονομιάς και στη συμβολή για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, σε συνεργασία με φορείς και επιχειρήσεις, στο πλαίσιο προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Το "ταξίδι" των Geo Routes αφορά στην ηπειρωτική και των Aegean Routes στη νησιωτική Ελλάδα, των οποίων ο σχεδιασμός τεκμηριώνεται από ανεξάρτητη επιστημονική ομάδα ως προς τον πολιτιστικό, κοινωνικό, ιστορικό, γαστρονομικό και περιβαλλοντικό τους χαρακτήρα.

O κος Γιάννης Μπαλακάκης, επικεφαλής των Geo Routes & Aegean Routes και Δ/νων Σύμβουλος της Gnomon Performance SA, ανέπτυξε την ταυτότητα, τους σκοπούς και τους στόχους, αναφέροντας ότι «η Ελλάδα, με τις όποιες της δυσκολίες, δεν παύει να είναι από τις πιο χαρισματικές γωνιές του κόσμου, με χρώματα, ανάγλυφο, φύση, ιστορία, πολιτισμό, γαστρονομία, αρχέγονες αξίες, μα προπάντων μοναδικούς ανθρώπους, που όλα αυτά συνθέτουν έναν καμβά που όμοιος του δεν συναντάται αλλού. Στο σύνθετο σχεδιασμό των οδοιπορικών των Geo Routes & Aegean Routes θελήσαμε να αναδείξουμε την πλευρά μιας "άλλης" Ελλάδας, λαμβάνοντας υπόψη περιοχές "εκτός της πεπατημένης", ωστόσο, πλούσιες σε ενδιαφέρον και συνεισφορά στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας απολαμβάνοντας τη βιωματική εμπειρία που προσφέρει η διάδραση με την τοπική κοινωνία. Αποτελεί στόχο μας το έργο αυτό να εμπλουτίζεται διαρκώς, προσπαθώντας με όλες μας τις δυνάμεις να συνεισφέρουμε κάτι στη χώρα μας».

Η κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, στο πλαίσιο υποστήριξης των Geo Routes ανέφερε ότι « η UNESCO εργάζεται εντατικά για να συμβάλλει αποφασιστικά στην επίτευξη των 8 Αναπτυξιακών Στόχων του Ο.Η.Ε για τη Χιλιετία. Ένας από τους οχτώ αυτούς στόχους είναι η εφαρμογή στρατηγικών για την αειφόρο ανάπτυξη. Ο Διεθνής Οργανισμός, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει o πολιτισμός και η τουριστική ανάπτυξη στις μέρες μας, προωθεί, μέσω του προγράμματος "Πολιτισμός-Τουρισμός", τη διαμόρφωση μίας νέας τουριστικής κουλτούρας, που βασίζεται στην υπεύθυνη διαχείριση και αξιοποίηση των περιβαλλοντικών πόρων και του πολιτισμικού κεφαλαίου κάθε προορισμού. Στη δύσκολη διεθνή συγκυρία που διανύουμε η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO χαιρετίζει πρωτοβουλίες, όπως των Geo Routes & Aegean Routes, θεωρώντας τις ουσιαστικό μέσο για την καταπολέμηση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας της εταιρείας σας και όχημα για την προβολής της Ελλάδας, ως μιας χώρας που εργάζεται, παράγει και πρωτοπορεί, γεγονός που είναι σήμερα πιο αναγκαίο και επιβεβλημένο από ποτέ».

Από τα 14 συνολικά οδοιπορικά για το 2012, το πρώτο, διάρκειας 5 ημερών, στη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο με τίτλο "Στις Πύλες του Άδη" έχει ήδη ανακοινωθεί για τις 17 Μαϊου 2012.

Πληροφορίες, αναλυτικά προγράμματα, ημερομηνίες διεξαγωγής και τιμές, θα  βρείτε στο διαδικτυακό τόπο www.geo-routes.com.

Τα οδοιπορικά έχουν -κατόπιν ζήτησης:

  • τη δυνατότητα της προσαρμογής στις ανάγκες ομάδων
  • τη δυνατότητα της διαμόρφωσής τους ως προς τη θεματική ύλη
  • τη δυνατότητα της διαμόρφωσής τους ως προς τη διάρκεια και το χρόνο υλοποίησης

Πληροφορίες: Κα Μάγκου Χριστίνα
www.geo-routes.com
info@geo-routes.com

Gnomon Communication
Τηλ. 210 2845980-2
Fax. 210 2845983

Geo Routes & Aegean Routes

Νέα:  Περισσότερα Θέματα

Τα σχόλιά σας

Περισσότερα άρθρα προς σχολιασμό

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr


 
 ανά τόπο

Κάντε click στο χάρτη και μετά επιλέξτε περιφέρεια ή νομό

Αναζήτηση 

Δημοφιλέστεροι Προορισμοί