Φιλανθρωπικός περίπατος

Fokida Charity Trek: Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου περπατάμε (και) για ένα καλό σκοπό

Κάθε βήμα έχει αξία!

Fokida Charity Trek: Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου περπατάμε  (και) για ένα καλό σκοπό
Το "Fokida Charity Trek" στην ιστοσελίδα της Arsenal  
Μια απόδραση, ένας περίπατος αποκτά διπλή αξία όταν γίνεται και για φιλανθρωπικό σκοπό. Πάρτε μέρος στο Fokida Charity Trek, που διοργανώνει η Νομαρχία Φωκίδας σε συνεργασία με την αγγλική ομάδα Arsenal (Arsenal in the Community), στην αρχαία διαδρομή Δελφοί - Κίρρα, με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η ΠΙΣΤΗ».

Ο περίπατος θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στις 11.00. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν τη διαδρομή από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών - Μουσείο και θα καταλήξουν στο λιμάνι της Κίρρα (δίπλα στην Ιτέα), διαδρομή που αποτελεί μέρος του χαρακτηρισμένα διεθνούς μονοπατιού Ε4 που ενώνει το Γιβραλτάρ με την Κύπρο.

Η αρχαία Κίρρα ήταν το επίνειο των Δελφών. Είναι εμφανή τα ερείπια από τις αποθήκες του λιμανιού, ερείπια από οικίες τις Κίρρας, τα θεμέλια από το αρχαίο τείχος, η βάση από τον φάρο και μέσα στη θάλασσα τα ερείπια από το λιμάνι.

Από την Κίρρα ξεκινούσε μονοπάτι το οποίο ακολουθούσαν οι προσκυνητές για να φτάσουν στο φημισμένο ίερό μαντείο των Δελφών. Στις μέρες μας μπορεί να περπατηθεί αφού σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη δεδομένου ότι περνάει μέσα από τον φημισμένο ελαιώνα της Άμφισσας. Η θέα από τους Δελφούς προς τον ελαιώνα, την Ιτέα, τη θάλασσα και στο βάθος το Γαλαξίδι, θα αποζημιώσει όλους τους περιπατητές.

Το παρόν θα δώσει αποστολή της Arsenal από την Αγγλία, που θα έρθει στην Ελλάδα αποκλειστικά για τις ανάγκες της φιλανθρωπικής αυτής ενέργειας.
Θα συμμετάσχουν επίσης Έλληνες επώνυμοι από τον καλλιτεχνικό, αθλητικό και πολιτικό χώρο, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, όπως επίσης κάτοικοι της περιοχής αλλά και μαθητές, με σκοπό να ενισχύσουν το σημαντικό έργο της Πίστης.

  • Κανένα από τα μονοπάτια δεν απαιτούν ειδικό εξοπλισμό ή επιδεξιότητες. 
 
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Απόσταση διαδρομής: 12 km
Εκτιμώμενη διάρκεια περιπάτου: 3-4 ώρες

Ελάχιστο κόστος συμμετοχής:

  • Ενήλικες: 15 €.
  • Μαθητές: 5 €.
  • Ομαδικές συμμετοχές εταιριών: 500 €.

Για περισσότερες πληροφορίες και τους τρόπους πληρωμής, επισκεφτείτε το Fokida Charity Trek

Fokida Charity Trek

Τα σχόλιά σας

Περισσότερα άρθρα προς σχολιασμό

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr


 
 ανά τόπο

Κάντε click στο χάρτη και μετά επιλέξτε περιφέρεια ή νομό

Αναζήτηση 

Δημοφιλέστεροι Προορισμοί

 
Στοιχεία Εκδήλωσης
Φορέας:
Νομαρχία Φωκίδας - Arsemal in the Community
Περιφέρεια:
Στερεά Ελλάδα και Εύβοια
Νομός:
Ν. Φωκίδας
Δήμος:
Δ. Δελφών
Τηλ:
210 7486880
Ημ/νία:
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010
Ώρα:
11.00