Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μεσοκώμου

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μεσοκώμου
Η αρδευτική λιμνούλα του χωριού  
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1983 από 82 μέλη και αποσκοπεί στη διάσωση και διατήρηση των παραδόσεων, εθίμων και γενικά της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού, στην ανάπτυξη κάθε είδους μορφωτικής, πολιτιστικής και ψυχαγωγικής δραστηριότητας και στην εκτύπωση εντύπων, ημερολογίων, προβολή ταινιών, θεατρικών παραστάσεων καθώς και στην προάσπιση των συμφερόντων του χωριού και των κατοίκων.
Μέσα στα πρώτα δυο χρόνια έχτισε ένα κτίριο μέσα στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Το κτήριο αυτό αποτέλεσε την φυσική έδρα του Συλλόγου ενώ συγχρόνως λειτούργησε και σαν Ταβέρνα – Αναψυκτήριο για τα μέλη του και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος επαναδραστηριοποιήθηκε θέτοντας νέες βάσεις για το μέλλον του, αλλά και για το μέλλον των κατοίκων του Μεσοκώμου. Έγινε εγγραφή νέων μελών, κυκλοφόρησε ημερολόγια με φωτογραφίες του χωριού, συντήρησε την πλατεία και την παιδική χαρά, έδωσε κίνητρο για καλύτερη εκμετάλλευση της ταβέρνας, ασχολήθηκε περισσότερο με τα κοινά.

Τέλος, κατάφερε, μετά από αίτηση στον Γεωργικό Συνεταιρισμό Καλαμωτούς, να του παραχωρηθεί η παλιά αποθήκη που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού. Το κτήριο αυτό στεγάζει τα γραφεία του Συλλόγου, το ιατρείο για τον ιατρό που επισκέπτεται κάθε εβδομάδα το χωριό, αλλά και μια μικρή Αίθουσα Πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Εκεί υπάρχει πρόβλεψη για την προβολή ταινιών και μικροφωνική – μεγαφωνική εγκατάσταση για τις Γενικές Συνελεύσεις.

in.gr Αγροτουρισμός

Πολιτιστικοί Σύλλογοι :  Περισσότερα Θέματα

Τα σχόλιά σας

Περισσότερα άρθρα προς σχολιασμό

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr


 
 ανά τόπο

Κάντε click στο χάρτη και μετά επιλέξτε περιφέρεια ή νομό

Αναζήτηση 

Δημοφιλέστεροι Προορισμοί

 
Στοιχεία Συλλόγου
Περιφέρεια:
Μακεδονία Κεντρική
Νομός:
Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος:
Δ. Καλλινδοίων
Δικτυακός Τόπος:
https://sites.google.com/site/tomesokomo/
Τηλ:
6932-886659