Ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Παλιανής "Η άμπελος"

Ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Παλιανής "Η άμπελος"
Ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Παλιανής Ν. Ηρακλείου με την επωνυμία "Η άμπελος" είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ιδρύθηκε το 2008.

Σκοποί του Συλλόγου όπως αναφέρεται και στο καταστατικό είναι:
  • H σύσφιξη των δεσμών των μελών του με το Δήμο Παλιανής
  • Η μελέτη των προβλημάτων της περιοχής με σκοπό την επίλυσή τους και την προώθησή τους στους αρμόδιους φορείς
  • Η ανάπτυξη στενότερων σχέσεων συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών το Συλλόγου
  • Η ανάδειξη των αναγκών και προβλημάτων του γυναικείου πληθυσμού, η συμπαράσταση μέσω ειδικών πχ. Ψυχολόγων, οικογενειακών συμβούλων, δικηγόρων κλπ. και προάσπιση των δικαιωμάτων τους
  • Η ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά θέματα, όπως ναρκωτικά, ξενοφοβία κλπ, μέσω διοργάνωσης ημερίδων, ανοικτών συζητήσεων κ.α.
  • Η συμβολή στην πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου Παλιανής, μέσω της μέριμνας για την καταγραφή και διαφύλαξη των ιστορικών πηγών της περιοχής (έγγραφα, φωτογραφίες, τραγούδια κλπ).
  • Η συμβολή στην περιβαλλοντική προστασία της περιοχής.

Ο Σύλλογος Γυναικών μέχρι σήμερα έχει επιδείξει πολλές δραστηριότητες όπως συναντήσεις με ψυχολόγο, ομιλίες, διάφορες εκδηλώσεις, συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου Παλιανής (καρναβάλι,περιβάλλον, κ.α), χορούς, μαθήματα για κέντημα, πλέξιμο, εκδρομές, έκδοση ημερολογίων, έκθεση παλαιών αντικειμένων για το κρασί κ.α.

Ο Δήμος Παλιανής (πρώην)
O Δήμος Παλιανής ιδρύθηκε το 1998 σύμφωνα με το Σχέδιο Καποδίστρια (Ν.2539/97) με τη συνένωση των πρώην κοινοτήτων Αυγενικής (αποτελείται από τους οικισμούς Αυγενικής και Βλαχιανών), Βενεράτου, (αποτελείται από τους οικισμούς Βενεράτου, Σινάπι, Πύργο και Μονή Παλιανής), Κερασίων (αποτελείται από τους οικισμούς Κερασίων και Νέου Βενεράτου) και Σίβας. Αρχικά ονομαζόταν Δήμος Τετραχωρίου και μετονομάστηκε κατά το έτος 2002 σε Δήμο Παλιανής από το ομώνυμο μοναστήρι. Με το Πρόγραμμα Καλλικράτη Ν.3852/10 , ο Δήμος Παλιανής συνενώθηκε με τους Δήμους Ηρακλείου, Τεμένους Νέας Αλικαρνασσού και Γοργολαϊνι. Ο νέος δήμος έχει την ονομασία Δήμος Ηρακλείου και έδρα το Ηράκλειο. Ο πρώην δήμος Παλιανής είναι ένας κατ´ εξοχήν αγροτικός δήμος, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι αρκετοί κάτοικοι δραστηριοποιούνται και στο δευτερογενή τομέα. Οι δύο βασικές δραστηριότητες των κατοίκων είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία και τα παραγόμενα προϊόντα είναι σταφίδα, σταφύλια, λάδι, κρασί, κηπευτικά, γάλα και μέλι.

Στην ευρύτερη έκταση του Δήμου υπάρχουν περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, όπως φαράγγια (Αγίου Φανουρίου-Βενεράτο, Αγίου Αντωνίου-Κεράσια), σπήλαια (Γρα Σπηλιάρα), νερόμυλοι και παραδοσιακοί οικισμοί. Σημείο αναφοράς η μονή Παλιανής η οποία είναι ένα από τα αρχαιότερα βυζαντινά μοναστήρια της Κρήτης. Σημαντικός είναι επίσης ο αριθμός των Ιερών Ναών και των Εξωκλησιών ορισμένα από τα οποία έχουν μεγάλη αρχαιολογική αξία.
Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι από το Δήμο Παλιανής διέρχεται και το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4.

Ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Παλιανής "Η άμπελος"

Πολιτιστικοί Σύλλογοι :  Περισσότερα Θέματα

Τα σχόλιά σας

Περισσότερα άρθρα προς σχολιασμό

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr


 
 ανά τόπο

Κάντε click στο χάρτη και μετά επιλέξτε περιφέρεια ή νομό

Αναζήτηση 

Δημοφιλέστεροι Προορισμοί

 
Στοιχεία Συλλόγου
Περιφέρεια:
Κρήτη
Νομός:
Ν. Ηρακλείου
Δήμος:
Δ. Τετραχωρίου
Διεύθυνση:
Βενεράτο -70011
Τηλ:
2810791609-6976738225