Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αδάμ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αδάμ
Το χωριό Αδάμ  
Πριν από 24 χρόνια, τον Νοέμβριο του 1986, μία ομάδα 23 νέων παιδιών από το χωριό Αδάμ, ανατολικά της Θεσσαλονίκης, ίδρυσε το Πολιτιστικό Σύλλογο Αδάμ. Η ανάγκη αυτής της κίνησης προήλθε από το γεγονός ότι το χωριό είχε αρχίσει να ερημώνει και γενικότερα υπήρχε ο κίνδυνος να χαθούν τα ήθη και οι παραδόσεις του. Έτσι αυτά τα παιδιά ανέλαβαν την "διατήρηση των ηθών και παραδόσεων του χωριού μέσα από εκδηλώσεις και αναβίωση εθίμων".

Ο Σύλλογος, έκτοτε - αν και με κάποια διαλείμματα "αδράνειας" - έχει αναλάβει την οργάνωση του πανηγυριού του Αγίου Χριστόφορου - από τα μεγαλύτερα γεγονότα του χωριού - και διάφορες ακόμα εκδηλώσεις συνδεδεμένες με την ιστορία και τα έθιμα του τόπου.
Σημαντικές χρονιές για τον σύλλογο ήταν η διετία 1996 - 1997, όπου επαναλειτούργησε μετά από κάποια χρόνια ο σύλλογος, εκλέχτηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο και στην συνέχεια οργάνωσε πλήθος εκδηλώσεων με αποκορύφωμα την συναυλία του Μανώλη Μητσιά, το καλοκαίρι του 1997.
Το νέο συμβούλιο συνέχισε κατά παράδοση την διοργάνωση του πανηγυριού του Αγίου Χριστοφόρου και διάφορες άλλες εκδηλώσεις που αναφέραμε και παραπάνω καθώς και παράσταση Καραγκιόζη, εκδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδος κλπ.
Επίσης όπως αναφέρεται σχεδόν σε όλα τα πρακτικά των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των διοικήσεων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος πάντα μεριμνούσε για την οικονομική ή υλική ενίσχυση των άπορων οικογενειών του χωριού μας.

Τα τελευταία χρόνια, συστάθηκε μικρό χορευτικό τμήμα, αναβίωσαν οι "Φωτιές του Αΐ Γιάννη" στις 24 Ιουνίου, και οργανώθηκαν εκδρομές στην Φλώρινα (ετήσια), στο Μέτσοβο και στην Καστοριά.

 
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Τα έσοδα του συλλόγου προέρχονται:
  • από συνδρομές των μελών του
  • από λαχειοφόρες αγορές
  • από επιχορηγήσεις του Δήμου και διαφόρων οργανισμών
  • από δωρεές

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αδάμ - www.adamiotes.gr

Πολιτιστικοί Σύλλογοι :  Περισσότερα Θέματα

Τα σχόλιά σας

Περισσότερα άρθρα προς σχολιασμό

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr


 
 ανά τόπο

Κάντε click στο χάρτη και μετά επιλέξτε περιφέρεια ή νομό

Αναζήτηση 

Δημοφιλέστεροι Προορισμοί

 
Στοιχεία Συλλόγου
Περιφέρεια:
Μακεδονία Κεντρική
Νομός:
Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος:
Δ. Λαγκαδά
Διεύθυνση:
Αδάμ Θεσσαλονίκης Τ.Κ. 57012
Δικτυακός Τόπος:
Τηλ:
2393031307