Η ποιότητα ζωής που όλοι αναζητούμε

Το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα ανοίγει για όλους

Το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα ανοίγει για όλους
(Φωτ.www.olympicproperties.gr)  
Το Κωπηλατοδρόμιο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Από τότε, λειτουργεί ως τόπος προπόνησης και διοργάνωσης αγώνων κωπηλασίας, και κανόε-καγιάκ. Και είμαστε πολύ περήφανοι ως Έλληνες πολίτες που, στις 13 Ιουνίου 2010, παραδίδεται στο κοινό ως ένας χώρος άθλησης και ξεκούρασης για όλους! Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακής Αξιοποίησης.

Με χαρά και ενθουσιασμό σας παρουσιάζουμε το Κωπηλατοδρόμιο επειδή είναι πραγματικά πολύ σπουδαίο να υπάρχει ένας τέτοιος χώρος σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Στο κωπηλατοδρόμιο μπορείτε να χαρείτε τη βόλτα σας κάθε σαββατοκύριακο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε αγώνες κωπηλασίας και κανόε-καγιάκ, να γίνετε μέλη της Ακαδημίας και να ξεκινήσετε μαθήματα! Μπορείτε επίσης να περπατήσετε, να καθίσετε, να διαβάσετε και να απολαύσετε την ηρεμία σε έναν χώρο προσεγμένο, ασφαλή και καθαρό. Ο ομαλός δρομίσκος γύρω από τον κεντρικό στίβο επιτρέπει ακόμα και σε οικογένειες με μικρά παιδιά καθώς και σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα να χαρούν τη βόλτα τους.

Στο Κωπηλατοδρόμιο μπορείτε να:
 • Περπατήσετε ή να τρέξετε. 
 • Κάνετε βόλτα με ποδήλατο.
 • Παρακολουθήσετε τα πουλιά.
 • Ξεκινήσετε μαθήματα κωπηλασίας ή κανόε-καγιάκ (και για παιδιά από 10 ετών)
 • Βγάλετε φωτογραφίες, να ζωγραφίσετε, να διαβάσετε.
 • Πάρετε μέρος στις ξεναγήσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, ενήλικες και οικογένειες.
 • Κάνετε πικνίκ στους ειδικούς χώρους –με τρόφιμα δικά σας ή από το κυλικείο.
 • Επισκεφθείτε το Κέντρο Πληροφόρησης.
Ξεκινήσετε μαθήματα Κωπηλασίας και Κανόε-Καγιάκ
Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στο Κωπηλατοδρόμιο και να ενταχθείτε σε κάποιο τμήμα. Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν από 10 ετών και πάνω. Για πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 22940 63911 (Κωπηλατοδρόμιο).

Το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο αποτελεί κομμάτι του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα

 • Το πάρκο ιδρύθηκε το 2000. Ο σκοπός του είναι να προστατεύει μία μοναδική χερσαία και θαλάσσια περιοχή, με μεγάλη ποικιλία ενδιαιτημάτων και πολυάριθμα σημαντικά είδη φυτών και ζώων. Χάρη σε αυτά, το Εθνικό Πάρκο έχει ενταχθεί στο Οικολογικό Δίκτυο Περιοχών Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (GR 3000003).
 • Τις εποχές της αποδημίας, ένα μεγάλο πλήθος μεταναστευτικών πουλιών καταφτάνει στο έλος του Σχινιά -έναν από τους πιο μεγάλους εναπομείναντες υγρότοπους στη Νότια Ελλάδα. Ανάμεσά τους, πολλά απειλούμενα είδη, όπως ο Αργυροτσικνιάς, η Βαλτόπαπια και η Χαλκόκοτα.
Ένας σπάνιος βιότοπος
 • Στην ακτή του Σχινιά ξεχωρίζει το φημισμένο παράλιο δάσος με τις κουκουναριές και τα πεύκα –ένα από τα τρία του είδους που αναπτύσσονται στην Ελλάδα. Εκεί στην άμμο, σε προφυλαγμένες γωνιές, εξακολουθεί να φυτρώνει ο θαυμαστός Θαλασσόκρινος ενώ στη θάλασσα του Πάρκου ζει η Ποσειδωνία -ένα φυτό που ευδοκιμεί σε καθαρά νερά. Τα λιβάδια, που σχηματίζει στο βυθό, φιλοξενούν ένα πλήθος από μικρόψαρα.
Τα νερά της λίμνης σφύζουν από ζωή!
Φύκια κι αγγειόσπερμα φυτά, χέλια, βατράχια, νεροχελώνες, ακίνδυνα νερόφιδα και λιμνόφιδα –όλα συμβιώνουν εδώ. Ανάμεσά τους ζει και το Αττικόψαρο που απαντάται μόνο στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Η περιοχή στην ιστορία και τη μυθολογία
Στα βορειοδυτικά του Κωπηλατοδρομίου αναβλύζουν τα νερά της Μακαρίας πηγής που τροφοδοτούν τη λίμνη του και, συνάμα, δίνουν ζωή στον υγρότοπο του Σχινιά. Η πηγή πήρε το όνομά της από την ηρωίδα Μακαρία, κόρη του Ηρακλή.
Το 490 π.Χ. έγινε η Μάχη του Μαραθώνα

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μέρες και Ώρες Επίσκεψης
 • Σάββατο και Κυριακή, 8 π.μ. – 4 μ.μ. (από Οκτώβριο έως Απρίλιο) και 7.30 π.μ. – 8 μ.μ. (από Μάιο έως Σεπτέμβριο).
 • Για ομάδες επισκεπτών (εκτός Σαββάτου/Κυριακής) καθώς και για πληροφορίες σχετικά με τον εθελοντισμό και την εγγραφή στην Ακαδημία, επικοινωνείτε εργάσιμες ημέρες (από 9.00 έως 17.00) με το τηλέφωνο: 22940 63911 (Κωπηλατοδρόμιο) και στο email info@olympicproperties.gr.
Χρήσιμες πληροφορίες
 • Επειδή το νερό δεν είναι κατάλληλο, απαγορεύεται η πόση νερού (από τις βρύσες και τη λίμνη).
 • Δεν επιτρέπεται η κολύμβηση, το άναμμα φωτιάς, το κάπνισμα και η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.
 • Στο χώρο λειτουργεί κινητή ιατρική μονάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
 
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Δήμος Μαραθώνος

Απoδράσεις:  Περισσότερα Θέματα

Τα σχόλιά σας

 • Για δες

  Πρέπει να πάμε μια βόλτα #0001

 • ΠΡΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

  ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ 70 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΤΡΩΓΑΝΕ ΣΠΟΡΑΚΙΑ ??? ΑΡΚΕΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΙ Ι.Υ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ Δ.Υ. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΑΔΕΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΥΣ Δ.Υ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. #0002

 • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ-ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

  Αν και καθυστερημένα συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους και μάλλον πιο πολύ τα συγχαρητήρια πάνε και στο δήμαρχο Μαραθώνα που αθόρυβα προσπάθησε χωρίς πολλές φανφάρες να κάνει αυτό το έργο προσβάσιμο για το κοινό! Είναι καταπληκτικής ομορφιάς αυτό το πάρκο διότι έτυχα εθελοντής ασφαλείας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών και παρολυμπιακών αγώνων! Χρειάζεται όλοι να τηρήσουμε κανόνες χωρίς να το μολύνουμε με τσιγάρα, σκουπίδαι, με την αμέλεια μας και τον ωχαδερφισμό μας....και πιο σημαντικό απο όλα να μην κόβουμε τα φυτά η το καταστρέφουμε με κάθε τρόπο. ελπίζω όλοι να σκεφτούμε πριν πράξουμε εντος του χώρου επιπόλαια και ασυνείδητα! Θα είμαστε όλοι εκεί! #0003

Διαβάστε όλες τις απόψεις (18)

Περισσότερα άρθρα προς σχολιασμό

Πείτε την άποψή σας έως 700 χαρακτήρες με κενά (spaces)

Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

 

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το in.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται. Αν έχετε οποιαδήποτε παρατήρηση, μπορείτε να την καταγράψετε στην δικτυακή σελίδα: support.in.gr


 
 ανά τόπο

Κάντε click στο χάρτη και μετά επιλέξτε περιφέρεια ή νομό

Αναζήτηση 

Δημοφιλέστεροι Προορισμοί